07 mai 2020

Reza Shah-Kazemi, Traditional Action in Contemporary World



Iisus Hristos: “Înainte ca Abraham să fi fost, Eu sunt.”

Profetul Muhammad: “Sunt profet dinainte ca Adam să fi fost lut şi apă.”

Acţiunea tradiţionala constă esenţialmente din a face realitatea absolută infinit şi intim prezentă prin intermediul rugăciunii.

Vishnu Purana: În Kali Yuga invocarea Numelui Divin elimină ignoranţa şi eroarea. Aceasta va fi cea mai bună acţiune în Epoca Întunecată.

În Cartea lui Iov: Soarele va deveni întunecos şi Luna sângerie înainte de venirea lui Dumnezeu, dar cine va chema numele Domnului va fi salvat.


Hadith: “Ziua cea de pe Urmă nu va veni cât timp există o singură persoană care strigă: Allah, Allah!” (va invoca Numele lui Dumnezeu)

Primul principiu al acţiunii tradiţionale: nicio iniţiativă fără adevăr! Nu este nevoie de nicio garanţie a succesului pentru a-ţi face datoria. Respectarea principiilor autentice aduce rezultate în sine. Acţiunea corectă are efecte incalculabile în noi şi în afara noastră.

Acţiunea tradiţională autentică este condiţionată de smerenie.

A fi tradiţionalist înseamnă a fi activ implicat într-o transmitere (predanie) înrădăcinată în Revelaţie.
Tradiţia nu este obiectul unei nostalgii, ci o realitate vie.

Gravitaţia ontologică: omul merită în mod esenţial paradisul sau infernul.

Realismul spiritual conduce direct la nădejde.

Există o compensaţie a milei divine pentru cei care trăiesc în Kali Yuga. În creştinism, cei care vin să lucreze via în ultimul ceas al zilei primesc aceeaşi plată ca şi cei care lucrează toată ziua. În Islam, Profetul spune: “Cei care nu ţin o zecime din shari’ah la începutul Islamului vor merge în infern, dar cei care vor ţine o zecime din shari’ah la sfârşiturile Islamului vor merge în paradis.”

Shankara: “Nici 10 milioane de acţiuni nu vor duce la cunoaştere.” (acţiunea este inferioară contemplaţiei)

Imam Ali: “Lumina lui Dumnezeu este în casele celor pe care lucrurile lumeşti nu-i distrag de la amintirea lui Dumnezeu.”

Amintirea (invocarea) lui Dumnezeu şlefuieşte inimile.

Frithjof Schuon: “Sufletul care cheamă Numele este uleiul, Numele chemat este flacăra. Aceasta este menirea sufletului în lume: să se dăruiască luminii pentru ca lumina să lumineze. Aceasta trebuie să fie principala noastră grijă, restul e în mâinile lui Dumnezeu.”



Aucun commentaire: